Chantal doet iets aan haar afvalmanagement

Gisteren vroeg iemand aan mij of de kilo’s er nog steeds afvliegen? Nee, gestaag probeer ik dat boventallige vet duidelijk te maken dat ze niets meer te zoeken heeft in mijn lijf. Die memo is niet goed aangekomen, vermoedelijk omdat niemand het heeft gelezen. Ik denk dat ik moet toewerken naar een complete reorganisatie van mijn overcapaciteit. Pappen en nat houden, werkt duidelijk niet. Ik moet met grover geschut komen om van mijn lijf weer een gezonde machine te maken.

Zodra mensen horen wat ik doe aan beweging snapt men niet waarom ik geen sportief figuur heb. Je kunt een knikker laten kaatsen op mijn bovenbenen: zo gespierd zijn ze. Als je ze ziet, geloof je niet dat die benen 155 rondjes per minuut kunnen draaien op een spinningfiets. Van mijn conditie schrikt zelfs Arie Boomsma. Laat u niet foppen door mijn kleine zadeltassen; ik duw minimaal twee keer mijn eigen gewicht weg. Toch is dit niet terug te zien in mijn spiegelbeeld.

Hoe vaak ik de laatste maanden ook de oorlog heb verklaard aan mijn overgewicht; het heeft niet geresulteerd in een krankzinnig getal waar weegschaal van juicht. ‘Kun je nagaan hoe je eruit zou zien als je niet sport’, zei iemand tegen mij. Ook geen gedachte die mij motiveert. Er moet bezuinigd worden en dan pas kunnen er meer kilo’s gaan rollen. Ik ben mijn eigen manager! Ik bepaal toch echt zelf wel wat erin gaat of niet dan?

Een kleine kanttekening is wel op zijn plaats. Geen enkel lichaam is hetzelfde en reageert daardoor anders op een nieuw beleid. Als er gesneden moet worden zal dat bij het ene lijf sneller te zien zijn dan bij een ander. Er zijn lijven die al aankomen als ze een taartje zien. Daar helpt geen afslankregel bij. Het beleid kun je wel wijzigen maar niet je dna.

Goed kijken naar alle cijfers zoals leeftijd, toename in kilo’s: in de loop der jaren, kan de kans op een malafide beleid voorkomen. Acceptatie dat veranderingen nu eenmaal tijd nodig hebben, helpt ook. Een lijf is niet in een paar dagen gebouwd. ‘Je lichaam is een orgaan’, zei mijn huisarts. Alles verandert en niets blijft hetzelfde. Organisch komt mijn figuur vast weer tot stand met een gezonde balans.

Voorlopig nog even doorploeteren en zoeken naar een goed en gedegen bestuur, zodat zij ervoor kunnen waken dat ik geen domme of catastrofale beslissingen neem met mijn lichaam. Iedere verandering in eet- of trainpatroon eerst even toetsen aan mijn voorzitter. Dan komt het met die transformatie zeker goed.

Het enige wat ik nog moet bedenken is de regeling die ik ga treffen met de scheidende kilo’s. Het liefst zou ik ze nu op non-actief zetten maar dan heb ik kans dat ze helemaal niet meer weg willen. Ik zal het tactisch moeten aanpakken en ze de kans geven om een ander onderkomen te vinden. Misschien¬† bij een oud vrouwtje die wel wat gewicht kan gebruiken of een poosje als vrijwilliger bij degene die het tijdelijk nodig hebben. Ik zal het eens aankaarten bij mijn bestuur.

Heel veel liefs,

Chantal

Chantal in NY 1998

Volgende
Vorige