Wat hebben Hugh Hefner en mijn zoon gemeen?

Ik hoorde vanochtend het nieuws op de radio dat Playboy baas Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd is overleden in zijn mansion. Ik moet direct denken aan mijn zoon die een passie deelt met die man. En nee, het gaat deze keer niet over sex. Zoonlief draagt namelijk ook het liefst een badjas. Of de mussen nu van het dak vallen of niet, die badjas gaat aan. Zou Hugh dat ook hebben gedaan?

B zijn badjaspassie is begonnen toen hij een jaar of acht was. Hij kreeg dat jaar van Sinterklaas een mooi fleece exemplaar, zonder capuchon maar met rode en blauwe strepen. Dit was het beste cadeau dat hij ooit had gekregen, zei hij nadat alle cadeaus waren uitgepakt. Hij was niet weg te slaan uit die jas. Gekscherend noemde we hem de Hugh van de lage landen. Het hele Playboy-verhaal lieten we maar even achterwege.

Zijn verzameling badjassen groeide met de jaren. Er ging geen jas af maar er kwamen er wel meer bij. Zou Hugh ook alle jassen bewaard hebben? Als ik vraag aan B waarom hij zo van die jassen houdt krijg ik als antwoord dat het gewoon lekker zit. Oh ja, en warm, ze zijn ook lekker warm. Zijn voorkeur gaat dan ook uit naar een fleece exemplaar. Zoniet Hugh, hij genoot meer van de zijden gevalletjes. Nu was de man ook niet aan de zware kant en kon hij dit materiaal wel hebben. Zijde maakt namelijk dat je elk vetrolletje of andere lijfplooien feilloos kunt spotten. Daar heb je met fleece weer veel minder last van.

Een badjas is ook een uitstekend kledingstuk om zaken in te verbergen en nee, het gaat hier wederom niet om sex (sorry, Hugh). Een paar weken geleden toen de zomer nog in Nederland was, zat zoonlief met zijn geliefde jas aan de dis. Nu is hij geen geweldige goede eter en is eten wat de pot schaft niet zijn ding. Het viel mij op dat de aardappelen en de bloemkool op zijn bord wel heel snel waren verdwenen. Mijn hoofd draaide overuren maar uiteindelijk viel het kwartje. Hij had die aardappelen en bloemkool in zijn jaszakken gestopt. Toen de gedachte was geland in mijn hoofd stond hij net op het punt om even naar het toilet te gaan. Je voelt hem al aankomen, hij zou daar de halve maaltijd in de wc donderen, doortrekken en klaar is kees. Niet dus, ik versperde hem de weg en deed een graai in zijn zak- (nee, het gaat niet om…) ken. Mijn vingers stonden nog net niet in brand vanwege het nog warme voedsel. Jullie snappen dat die badjas tegenwoordig uit moet aan tafel. Zou Hugh ook etenswaren hebben doen verdwijnen in die badjaszakken?

Hugh hoeft niet bang te zijn, zijn badjastraditie wordt hier in huis gewoon voortgezet.Voorlopig nog even zonder de sex en de bunnies. R.I.P. Hugh Hefner, mogen de badjassen voor altijd aan.

 

Beter een aardappel in je badjaszak dan drie op je bord.

 

Heel veel liefs,

Chantal

Volgende
Vorige