Meer bagage dan Schiphol

Vandaag las ik dat mensen die met het vliegtuig op reis gaan zich vaker dikker aankleden; lees, alles wat je niet in je handbagage kan proppen, trek je gewoon aan. Er was een man die had acht broeken en tien t-shirts aan gedaan om die extra kofferkosten te omzeilen. Tegenwoordig betaal je gauw zo’n vijftig euro voor één koffer en dat geld had hij nu juist uitgespaard met een goedkoop ticket of toch niet?

Als je acht broeken nodig denkt te hebben ga je niet een lang weekend op reis. Dan ben je toch echt wel plan langer te blijven in de plaats waar je heen gaat vliegen. Toch begrijp ik het wel. We worden misleid waar we bijstaan. De tickets worden goedkoper echter lijkt dat maar zo. Er zitten namelijk honderden, nou ja, ik overdrijf wellicht, zeg tientallen addertjes onder het gras. Als je die allemaal bij elkaar optelt kom je heel rap aan een behoorlijke ticketprijs. Het zit nu zo vernuftig in elkaar dat het niet meer opvalt. Degene die er wel oog voor hebben hullen zich tijdens een vliegreisje in hun complete zomergarderobe.

Ik ga met mijn gezin deze zomer naar Griekenland (het vakantieland van mijn dromen, NOT maar de rest van het gezin wil ook wat) en dat doen wij met de reisorganisatie Eliza was here. Prachtige bestemmingen met dito prijzen maar hé, we zitten dan op een afgelegen plek. Om er te komen moeten we vliegen; we gaan twee weken en je raadt het al die koffers zitten niet bij de prijs inbegrepen. Ik ga de vakantie-setjes van de kinderen vacuüm trekken dan moet ik nog één of hooguit twee koffers aftikken.

Vorig jaar zagen wij een gezin van zes met ieder een eigen handbagage-koffertje. Meer hadden ze niet bij zich. Doordat wij als laatste het vliegtuig ingingen (want we hadden immers een besproken stoel) was er voor onze handbagage geen plek meer met als gevolg dat die alsnog in de buik van het vliegtuig werden gestopt.

Kortom, het wordt het niet beter op. Ik pleit er dan ook voor om de kosten van het vervoeren van bagage weer te verwerken in de totaalprijs dan is er geen discussie of je al dan niet gehuld in twintig truien aan boord mag komen. Aan de andere kant ontlok je zonaanbidders die enkel en alleen gekleed in hun zwemkleding naast je komen zitten op een skai lederen vliegtuigstoel. Hawaiian Airlines heeft een verbod op zwemkleding in haar reglement staan. Dat zal ook niet uit lucht zijn komen vallen (excuses voor de woordkeuze).

Lieve vliegtuigmaatschappijen, hou op met die malle trucjes om ons te doen geloven dat we goedkoper uit zijn. Ook het aanbieden van goedkope tickets vanaf vliegvelden in Habekutjeveen of een dorp in de diepe provincie van Duitsland worden niet gewaardeerd. Dan komen wij onze auto parkeren op jullie terreinen en mogen jullie onze koffers weer eens ouderwets op de band gooien. Werken we ook mee aan het verminderen van de werkeloosheid en ruikt de cabine weer heerlijk fris. Ik zeg win-win.

Veel liefs,

Chantal

http://

 

 

 

Volgende
Vorige