Onthuftering

 

In mijn laatste stukje schreef ik over de columniste Hanina die zich zeer tactloos had uitgelaten over de MH17 ramp en haar slachtoffers. Ik schreef over het gebrek aan inhoud van het stukje en stelde voor dat ze sorry zou zeggen en daarmee was wat mij betreft de kous af. Het verhaal werd veel gelezen en gedeeld. Daar was en ben ik nog steeds erg blij mee alleen schrok ik soms van de reacties van mensen. Ze trapten terug. Niet naar mij maar naar Hanina. Dat was nou net wat ik niet bedoelde. Iemand schreef o.a. dat je dit krijgt met inteelt. Echt? Ik heb dat nergens genoemd en zal het ook nooit in mijn mond nemen. Maar waarom doen anderen het wel?

Volgens mij lezen heel veel mensen niet het complete verhaal. Ze hebben hun mening allang klaar gebaseerd op eigen ervaringen of die van anderen.  Ik probeer alle verhalen van twee kanten te bekijken. Het is niet altijd van de buitenkant te zien wat iemand aanzet tot bepaalde acties. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben tegen het opleggen van geloofsovertuigingen. Ik ben sowieso tegen het opdringen van meningen of het nu gaat om geloof van religie of eten. Maar het hufterige gedrag wat vooral online aanwezig is ben ik beu. Als je de wereld wilt veranderen moet je bij jezelf beginnen. Nou, dat ga ik dan doen. Ik start mijn eigen onthuftering. Een soort detox voor allerlei aannames, niet gestoelde meningen en onredelijke opmerkingen. Ik ben het zat om alleen maar te denken in hullie en zullie. De laatste keer dat ik het heb gecheckt leven we met meer dan 7 miljard mensen op deze aarde. Volgens mij moeten we het hier min of meer samen rooien. Tuurlijk snap ik ook wel dat wereldvrede net zo dichtbij is als mijn het volledige verlies van mijn boventallige kilo’s maar ik wil het in ieder geval proberen.(dat van die lijn natuurlijk ook)

Ik zag van de week Eberhard van der Laan (burgemeester van Amsterdam) bij het programma zomergasten. Hij sprak daarover de vliegen die worden afgevangen in de politiek. Ook daar is de onthuftering op zijn plaats. Eberhard zelf heeft uitgezaaide longkanker dus zou best hufterug mogen doen maar dat deed hij niet. In de puurste vorm van mens zijn huilde hij om de verbroedering die plaatsvond bij het rouwen om Appie. Dat is wat mij betreft onthuftering to the max. Je eigen ellende opzij zetten om je te verwonderen over zoveel liefde.

Natuurlijk gaat mijn nieuw gedrag geen oorlogen voorkomen. Ik kan helaas ook niet het gat tussen arm en rijk dichten maar op kleine schaal kan ik wel een bijdrage leveren aan een iets toleranter land. Gewoon door niet direct overal een mening over te hebben en af en toe mijn bek eens te houden. Een ouderwets nachtje erover slapen doet ook een hoop goed. Kwesties zien er een dag later echt anders uit. Het scheelt je een hoop stress en schuimbekken. Je wordt er zen van en houdt tijd over voor andere leuke dingen.

Doen jullie mee? Ik ben alvast begonnen.

Heel veel liefs,

Chantal

 

 

Volgende
Vorige