Het boek

“Zo met de deur in huis vallen als Chantal Deen met de titel van haar boek doet, zo schrijft ze ook haar ervaringen en gevoelens op – of van zich af – over haar borstkanker. In korte hoofdstukken, die erg aan columns doen denken, komt met veel humor en een portie zelfspot de mallemolen van diagnose, angst, chemo, bestraling en operatie langs. Dit is vaker beschreven in een egodocument, maar de stijl van deze auteur is zeer verfrissend en direct. Het boek bestrijkt een jaar uit het leven van de auteur, van diagnose tot genezing van haar borstkanker. Het is geen medisch georiënteerd boek geworden, al komen soms details over behandelingen ter sprake. Lezenswaardig, zelfs – of misschien juist – als je niet direct te maken hebt met borstkanker.”

NBD Biblion | Willy Salemink

 

gewoon KCommentaar lezerspanel:

‘Chantals houding, vechtlust, vertelstijl (en daarmee: haar boek) is er eentje waar de lezer – los van het onderwerp kanker – voor zichzelf een levensles uit kan plukken; op het gebied van voor jezelf opkomen, jezelf uitspreken, lef tonen, in enge situaties het hoofd koel houden en gáán voor hetgeen (en voor de personen) waar je hart naar uitgaat. Dát gevoel is bij ons sterk blijven hangen.

Zo zijn er verschillende momenten in het boek waarop zij pijnlijke zaken aanhaalt, beschrijft wat dit met haar doet, en: hoe het anders aangepakt had kunnen worden. Daar valt veel winst mee te behalen. Naast dit alles geeft ze ook een kijkje in een wereld (die van achter de ziekenhuisdeuren) die veel mensen niet kennen, maar waar we allemaal wel zo onze vragen bij hebben:

Wat houdt zo’n chemo nu precies in, hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de complicaties, waar kan het misgaan? Hoe gaat het er op zo’n afdeling aan toe? Heb je veel contact met andere mensen, die hetzelfde ondergaan? Die vragen beantwoordt Chantal.

Het boek voegt absoluut iets toe – en meer.’

‘De columns van Chantal raken me. Op een realistische manier laat ze zien wat borstkanker met je doet en wat de impact is van de ziekte. Indrukwekkend mooi!’ – Quinty Trustfull, presentatrice en ambassadeur van Stichting Pink Ribbon

Bestellen